“Du er sådan en god mor!”

“Jeg ville ønske min mor havde været som dig, da jeg var barn”

“Du gør det fantastisk”

Først og fremmest vil jeg endnu engang sige kæmpe tak! Tak fordi I altid roser mig for at være en rigtig god mor for – begge – mine børn. Det varmer voldsomt meget. Især fordi det ikke altid er den følelse, der bor inde i mig.

Jeg havde egentlig besluttet at dette emne ikke skulle tages op nu, men gemmes til min bog, men da den hverken er halvt eller helt færdig, føler jeg alligevel for at lukke op for det nu.

Jeg hører ret ofte ros for at være en god mor og bevares, det er jeg da også, bare ikke hele tiden. Jeg er også en ked af det mor. En vred mor. En magtesløs mor og en urimelig mor. Min rygsæk er tung og jeg sender ofte for mange kilo videre til mine børn. Både bevidst og ubevidst.

Jeg har ikke altid let ved at holde hovedet helt koldt og farer derfor ind imellem op af æsken som en ond trold.

Jeg er vokset op sammen med en mor, der ikke altid var nem at bo sammen med. Langt fra faktisk.

Uden at jeg i dette skriv vil gå særlig dybt ind i den del, kan jeg godt fortælle at jeg ofte fik meget skæld ud. Både berettiget men især meget uberettiget. Alting var min skyld. Alt, jeg gjorde, var forkert.

Lod jeg min tallerken stå på bordet, var det forkert.

Kom den i håndvasken var det forkert.

Satte jeg den i opvaskemaskinen var det også forkert, for så skulle den stå anderledes, osv.

Det var aldrig helt godt nok.

Lidt som at sige: jeg har solgt for 200 kr. idag! Og så få et svar: Hvorfor solgte du ikke for 250?

Altid bagud på point.

Derfor bruger jeg oceaner af kræfter på at overbevise mig selv om at jeg virkelig gør tingene godt nok. For 4-5 år siden sagde jeg “gør tingene perfekt” men med en kombination af en fantastisk psykolog der hjalp mig med at sænke forventningerne til mig selv og som brugte mange timer på at forklare mig at mine børn ikke havde samme oplevelser som mig, begynder jeg at tro på det er godt nok.

Det er ikke altid, jeg lykkes som jeg gerne vil, men jeg er ALDRIG bleg for at sige undskyld, hvis jeg har været urimelig.

I stedet bruger jeg tid på at forklare mine børn om følelser og italesætter at det er okay både at være ked af det og vred, når bare vi husker at tale om det.

Jeg ville ønske at mit til tider manglende overskud eller store temperament aldrig gik udover dem jeg elsker mest, men jeg er også kun et menneske ❤️

7 Replies to ““Du er sådan en god mor!””

 1. Måden du kort beskriver dit forhold til din mor, kan jeg alt for godt sætte mig ind i, da det minder meget om mit forhold til min mor. Med det sagt, så efter at have fulgt og din familie siden Felix endte på Riget med leveren, så kan jeg sige og mene det 10000% at du er en helt fantastisk mor til både Bastian og Felix. Og elsker at følge med, både når det går godt og mindre godt, og hepper på jer så meget, for i fortjener så meget at komme ovenpå, så både Bastian og Felix kan have jer begge hjemme.
  Er ikke religiøs på nogen måde, men er sikker på at Gud kun giver os de udfordringer han ved vi kan klare, nogen har sværere udfordringer end andre, for han ved de kan klare dem og komme igennem det.

 2. Jeg tænker også, at alle vi mødre, oplever os selv være sådan. Men det at vi husker og italesætte og undskylde – er bare en vigtig faktor. Jeg tror på at børn os – indenfor rimelighedens grænser! – har brug for at se vi voksne kan besidde de samme følelser, som børnene kan. Hvis det giver mening.

 3. Kære dig!

  Hvor kan jeg følge dig – Jeg fornemmer tydeligt, at jeg har samme bagage med som dig! Altid bagud på point!

  Jeg kæmper også hver dag ift egne børn….. og jeg VIL være bedre og mere bevidst, end mine forældre var!

  Sender et kram – Du gør det bedste du kan

 4. Du skriver
  “Det er ikke altid, jeg lykkes som jeg gerne vil, men jeg er ALDRIG bleg for at sige undskyld, hvis jeg har været urimelig.

  I stedet bruger jeg tid på at forklare mine børn om følelser og italesætter at det er okay både at være ked af det og vred, når bare vi husker at tale om det.”

  Det er noget som netop er med til at gøre dig til en fantastisk mor.
  Børn lærer ikke noget af det” perfekte”, så lærer de ikke modgang eller at det er iorden at fejle. Du gør alt hvad du kan, og hvis det kræver at du indimellem har brug for tid til dig selv, så er det bare godt at du kan mærke det, for Bastian og Felix elsker dig til månen og tilbage igen, men er sikker på de helst vil have en glad mor, som også tænker på sig selv

 5. Som barn med handicap bla. Hydro. Vil jeg bare sige at det jeg kender til dig, igennem din Instagram, totalt beviser for mig, at du er en mor, med hjertet på rette sted. Og når man involverer sig som du gør, vil man unægteligt gøre fejl, fra tid til anden. Men når man bare står ved dem, og lærer af dem kan et barn ikke forlange mere. Hvor der er følelser indblandet, er det umenneskeligt, hvis man ikke fejlede fra tid til anden.

 6. Kære dig.
  Selvfølgelig er du en mor og et mennesker som alle os andre. Og ting med i rygsækken som alle os andre
  Men i bund og grund er du jo fantasik , du kæmper jo med opgaver udfordringer som alle os andre.

  Jeg mistet et barn for 13 år siden . Det slog mig ud verden gik i stå. På det tidspunkt havde jeg i forvejen 3 børn .
  Der pludselig måtte opleve en hel anden mor.
  Kæmpet mig op igen . Og i dag har jeg 6 børn . Men har stadig i rygsækken et savn. Blev pludselig en anden mor. Det kan mine 3 ældste bekræfte.

  Dig som kæmper hver dag, elsker også hver dag ked af fustret mm . Det skal der være plads til . Og alligevel er du en fantastisk mor .
  Dine drenge elsker dig uanset hvad og hvordan du er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *